Luontopolut ja reitit


Pirkkala-Seura on rakentanut yhdessä Pirkkalan kunnan kanssa luontopolun Iso-Naistenjärvelle. Polku kulkee metsätraktorin uraa pitkin kohti Pihtikorpea ja kaartaa länteen ylittäen Pihtikorven lähteestä alkunsa saavan puron. 

Puron jälkeen polku seurailee traktorin uraa ja nousee Kurikkakallion laelle, jossa on opaste kallion näköalapaikalle. Kallion laelle saavuttuuan polku kulkee koko matkan korkealla mukavassa kangasmaastossa aina Syrjän metsäautotielle saakka. 

Polku noudattelee vanhoja kylien rajalinjoja, joista muistoina reitin varrella on viisi isoa kivipyykkiä.  Tämä kalliolla kulkeva osus on ikiaikainen metsästäjien käyttämä polku. 

Kallio-osuuden jälkeen polku kulkee Syrjän metsäautotien ylitse ja laskeutuu suoraan Pirkkalan suurimmalle suolle, eli Pehkusuolle. Suon laidasta alkaa Pirkkala-Seuran talkootyönä rakennettu pitkospuureitti, joka kullkee n. 170 m matkan suon yli. 

Keskellä pitkospuureittiä on penkki, jolle voi istahtaa ihastelemaan suon rauhaa ja kirjoittaa "penkkivihkoon" terveiset. Pitkospuureitin loppuessa näkyy jo Iso-Naistenjärvi, jonka rantaa kiertävät vanhat polkureitit. Niitä pitkin voi kävellä vaikka järven pohjoirannalla sijaitsevalla laavulle tai jatkaa matkaa PYY:n polkua kohti Vähä-Naistenjärveä.

Seuran rahastonhoitaja tarkastaa laatua.

Polun parhaat maisemat löytyvät Kurikkakallion maisemarinteeltä, jonne pääsee polun varrelta seuraamalla opastetta ja puissa olevia maalitäpliä.  Karttaan on merkitty tämä pistoreitti, joka maastossa on merkitty muutamaan puuhun maalitäplillä.

Reitin varrella on myös luontotauluja, joissa esitellään alueella tavattuja eläimiä niiden elinympäristössä. Tarkkaavainen kulkija voi huomata reitin varrella olevat lukuisat linnunpöntöt, joita on kaikkiaan n. 30 kpl useille eri lintulajille. Ne auttavat kolopesijöitä lisääntymään alueella.