100 tarinaa Pirkkalasta - Ohjeet kirjoittajalle

Hienoa, että haluat jakaa meille tarinasi!

100 tarinaa Pirkkalasta  ei ole historiikki, vaan erilaisia elämänmakuisia muistelmia Pirkkalasta eri vuosikymmeninä. Voit kirjoittaa oman tarinasi tai haastatella toista henkilöä ja kirjoittaa hänen tarinansa. Voit myös kertoa jonkin edesmenneen henkilön aiempia, vielä julkaisemattomia muistelmia.  Huomioithan aina tarvittaessa omaisten tai läheisten luvan muistelmien julkaisemiseen.


Mistä aiheesta voisin kirjoittaa?

Haluaisimme kuulla ihmisten omista ajatuksista, tunteista ja kokemuksista. Kerro mielenkiintoisia yksityiskohtia – älä kuvaile vain yleisellä tasolla, jotta lukija kiinnostuu tarinastasi. Voit olla vakava, hauska tai jotain siltä väliltä.  Kerro meille esimerkiksi:

  • mieleen jääneistä tapahtumista ja erikoisista sattumuksista, 
  • suosituista kokoontumispaikoista tai parhaimmista luontokohteista Pirkkalassa
  • henkilöistä, joihin liittyy värikkäitä muistoja
  • ajankohdista, joissa tapahtui isoja muutoksia ihmisten arjessa

Minkä pituinen teksti saa olla?

Jotta kirjaan mahtuisi 100 tarinaa, tekstin pituus voi olla enintään kolme A4 sivua (noin 600 sanaa).


Miten käytätte Pirkkala-Seurassa lähettämääni tarinaa?

Parhaita kertomuksia ja kuvia julkaistaan täällä Pirkkala-Seuran kotisivuilla ja kerrotaan seuran nettiradiossa. Voimme myös sopia yhdessä, että tarjoamme hienoa tarinaasi julkaistavaksi Pirkkalainen -lehdessä. 

Valitsemme saamistamme tarinoista 100 kappaletta julkaistavaksi seuran verkkosivuilla ja seuran kustantamassa kirjassa työnimellä ”100 tarinaa Pirkkalasta”. Julkaisu tulee myyntiin Pirkkala-Seuran kautta. Tarinoita kerrotaan myös Pirkkala-Seuran nettiradiossa. 


Minulla olisi sopiva valokuva tarinani kuvitukseksi, miten toimin?

Ennen kuin lähetät kuvan, kerro meille, mitä kuva esittää ja milloin se on otettu – tai arvio siitä. Voit kertoa kuvasta samalla, kun lähetät tarinan sähköpostilla tai kirjeessä. Kerro myös kuvaajan nimi, jos se on tiedossa. Huomioithan, että sinulla on oikeus ja lupa luovuttaa kuva julkaistavaksi.  Jos kuva voisi sopia julkaistavaksi, lähetämme tarkemmat ohjeet sen lähettämisestä. Paperivalokuva tulisi tallentaa digikuvaksi. Kuvien tarkkuus on noin 300 ppi. Sovitaan yhdessä kuvan digitoinnista.

Mihin tarvitsette nimeäni ja yhteystietojani?

Keräämme tarinoiden kirjoittajilta nimen, sähköpostiosoitteen tai postiosoitteen ja puhelinnumeron. Säilytämme henkilötietojasi, jotta voimme olla yhteydessä ja pyytää hyväksyntääsi mahdolliseen muutokseen tai lyhentämiseen ennen julkaisemista.
Tarvitsemme sinulta suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn ja tarinan käsikirjoituksen käyttöön ja muokkaukseen. Lähetä meille ohjeiden mukana oleva lomake allekirjoitettuna samalla kun lähetät tarinan. Voit lähettää sen paperisena tai skannattuna sähköpostiin.

Minne lähetän tarinan?

Jos kirjoitat tarinasi tietokoneella, tallenna se muokattavana tekstitiedostona (.doc, docx tai .txt) ja lähetä sähköpostissa osoitteeseen: 100tarinaapirkkala@gmail.com 
Voit myös lähettää tarinan postitse: Pirkkala-Seura, Suupantie 2 A 10, 33960 Pirkkala.  


Keneltä saan lisätietoja?


Voit lähettää kysymyksiä  osoitteeseen 100tarinaapirkkala@gmail.com tai ottaa yhteyttä 100 tarinaa hankkeen yhteyshenkilöihin Pirkkala-Seurassa. 


Aki Hepokorpi, akihepokorpi [at] hotmail.com  045 139 0561
Pirjo Jukarainen, pirjo.jukarainen [at] gmail.com
Pirjo Kivelä, pii.kivela [at] gmail.com 
Leena Hulkkonen, leena.hulkkonen [at] kolumbus.fi